UUSI YHDISTELMÄKESKUS COI Interface TARJOAA VÄYLÄOHJAUKSEEN UUDEN ULOTTUVUUDEN

29.08.2016

Uusi yhdistelmäkeskus, COI Interface, tarjoaa jo käytössä testatut CZone –ratkaisut nyt aivan uudessa hintaluokassa

BEP Marine ylpeänä esittelee uuden yhdistelmäkeskuksen, COI –interfacen. COI on kompaktin kokoinen älykäs väyläohjattu moduuli joka laajentaa menestyksellisen CZone –väyläohjatun sähköjärjestelmän valikoimaa edullisempaan suuntaan. CZone on laajasti veneteollisuudessa ja nykyään myös asuntoautoissa käytetty väyläohjattu sähköjärjestelmä joka on todistanut käyttökelpoisuutensa viimeksi käydyssä Volvo Ocean Racessa. Kisan kaikki veneet olivat CZone –järjestelmällä toimivia. CZone käyttää NMEA2000-standardin mukaista verkkoa jossa dataa siirretään laitteesta toiseen yhden kaapelin avulla ja näin voidaan laitteita käyttää monipuolisemmin ja helpommin kuin perinteisessä järjestelmässä. CZone on yhteensopiva Garminin, Navicon ja Volvo Penta Glassbridge -kosketusnäyttöjen kanssa. Ohjelmisto on niissä jo valmiina, vain käyttöönotto tarvitaan.

CZone mahdollistaa kotioloista tutut automaatiotoiminnat nyt myös veden ja tien päällä. Uudessa COIssa yhdistetään viiden eri CZone -modulin ominaisuudet yhteen kompaktiin yksikköön joka on suunniteltu erittäin koviin olosuhteisiin. COI mahdollistaa edullisemman hinnan, pienemmän asennustilan ja vähemmän kytkentäpisteitä kuin perinteiset CZone –modulit.

Asennus

CZone COIn kotelo on suunniteltu paitsi katseenkestäväksi, myös erittäin kovia olosuhteita kestäväksi, suojausluokaltaan IPX5. Tämä mahdollistaa COIn käyttämisen myös säälle alttiissa pienemmissä veneissä. Kytkennät tehdään vesitiiviiden ja erittäin hyvin tärinää sietävien Deutsch –liittimien avulla. Nämä myös nopeuttavat ja tehostavat asennusta huomattavasti. COIn toiminnan valvonta on helppoa läpinäkyvän ja helposti irroitettavan kannen ansiosta.

Ominaisuudet

CZone COI –modulissa on 30 kanavaa ja sen maksimivirta on 150A, joka riittää todella suurelle laitemäärälle. 4 x 25A –kanavat pystyvät antamaan virran enemmän tehoja tarvitseville laitteille, kuten pumpuille ja tuulettimille. Jokaisesta kanavasta saadaan lisäksi käyntitieto samaa johdinta pitkin. 12 x 10 –kanavat sopivat pienemmille laitteille kuten esim valaisimet. Jokainen kanava on myös himmennettävissä. Jopa kahdeksan erilaista analogista anturia tai kytkintä voidaan kytkeä COI-yksikköön. NMEA2000 –standardin mukaista dataa antavat neste-, lämpötila- ja paineanturit voidaan kytkeä suoraan NMEA2000-verkkoon. Kuusi RST-teräksistä painonappikytkintä kytketään plug-and-play kaapelisarjalla suoraan COI –yksikköön. COI –yksikkö tarjoaa ”one box” –ratkaisun pienempiin järjestelmiin ja toimii tarvittaessa myös suurempien järjestelmien rakennuspalikkana, asentamalla useita yksiköitä voidaan rakentaa erittäin kattava järjestelmä. Myös nyt jo olemassa olevia CZone –yksiköitä voidaan yhdistää COI –yksikköön.

Turvallisuus

Turvallisuus ja luotettavuus ovat äärimmäisen tärkeitä, COI –yksikkö täyttääkin ABYC – ja CE –standardit. Siinä on useita erilaisia suojaus- ja turvallisuusmekanismeja, joista osa on integroitu suoraan softwareen ja osa on puolestaan hardwaressa. Manuaalinen ohikytkentä ATO-sulakkeen paikkaa vaihtamalla on vakiona kaikille kanaville. Ohjelmiston päivitys ja muut huoltotoimenpiteet tehdään USB –portin kautta. Tämän ansiosta ohjelmapäivityksissä ei tarvita erillisiä välikaapeleita. Pienempi tilantarve, yksinkertaiset kytkennät sekä USB -portin kautta tehtävä ohjelmistopäivitys mahdollistavat erittäin hintatietoisen ratkaisumallin väyläohjatun sähköjärjestelmän rakentamiseen. COI on yksinkertainen ratkaisu moneen paikkaan.

Tekniset tiedot – COI:

Mitat: 338 x 235 x 62 mm

Kanavia: 30 Output –kanavia(suuri virta): 4 x 25A (pilssipumpun käyntitieto) Output –kanavia(alhainen virta): 12 x 10A (himmennettäviä)

Analogiset sisäänmenot: 8 kpl (pos tai neg kytkentä, 0-32V, 0-1000 Ohm, 4-20mA)

Painonappi -kanavia: 6 kpl, välijohtimilla

Sähköiset suojaukset: Konfiguroitavat elektroniset sulakkeet + ATC –sulakkeet

NMEA2000 PGN –ulostulot: Nestepinta, paine, lämpötila ja akkujännite

Maksimivirta: 150A Virransyöttö: M8 +, M6 –

Käyttöjännite: 9-32VDC (merkkivalolla ja jännitteenvalvonnalla)

Suojausluokka: IPX5 (asennettuna 0- 90 asteen kulmaan)

Kommunikaatio: NMEA2000 Sertifikaatit: CE, ABYC ja NMEA

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: